Home

Informatie coronavirus

Op deze pagina lichten wij onze getroffen, extra maatregelen toe waarmee wij ervoor zorgen dat u uw examen op een zo veilig mogelijke manier kunt afleggen.  

Aangepaste examenafname per 7 april 2020
Op deze pagina lichten wij onze getroffen, extra maatregelen toe waarmee wij ervoor zorgen dat u uw examen op een zo veilig mogelijke manier kunt afleggen.
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn naast de reguliere instructie, onderstaande maatregelen van kracht om de verspreiding van dit virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden strikt gehanteerd en wij verzoeken u om deze maatregelen te volgen bij het afleggen van uw examen. Volgt u deze maatregelen niet op, dan kunt u geen examen komen doen.
De volgende maatregelen stellen wij dan ook aan u verplicht wanneer u examen doet op een van onze COEL toetslocaties.
  1. Op de locatie zijn wij verplicht ervoor te zorgen dat er te allen tijden anderhalve meter afstand tussen u en anderen wordt bewaard. Dit geldt tijdens het inschrijfproces, in de wachtruimte, in het examenlokaal en tijdens het verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Om deze afstanden te kunnen garanderen, is er op de toetslocatie een duidelijk looppad gecreëerd. Ook informeren wij u middels posters en flyers over deze maatregelen.
  2. Op de toetslocatie bent u zelf ook verplicht om te allen tijde anderhalve meter afstand tussen u en anderen te bewaren.
  3. De toezichthouder op de toetslocatie mag geen fysiek contact hebben met kandidaten. Dit betekent dat wanneer u zich inschrijft bij de balie voor uw examen, u uw legitimatiebewijs en andere hulpmiddelen neerlegt op de balie. De toezichthouder kan deze dan zelf van de balie pakken en controleren. Al onze toezichthouders zullen handschoenen dragen.
  4. Tijdens het examen kunnen we te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden. Hierdoor kan het voorkomen dat de toezichthouder bij uw computer moet. Om de anderhalve meter afstand te bewaren zal de toezichthouder u vragen even weg te stappen van uw examenplek, zodat er anderhalve meter afstand tussen u en de toezichthouder gehouden kan worden. Hierna zal de toezichthouder het probleem met de computer proberen te verhelpen. Ook hierbij zal de toezichthouder handschoenen dragen. Hierna kunt u weer terug naar uw examenplek.
  5. Op iedere toetslocatie is er handzeep en/of desinfectie aanwezig waar u gebruik van kan maken.
  6. Na ieder examen zal de gehele examenplek worden gereinigd. Denk hierbij aan de examenplek zelf, maar ook aan de hulpmiddelen die tijdens het examen zijn gebruikt zoals een pen en een rekenmachine. Aan het einde van de dag zal de hele ruimte worden gereinigd.


Wat als u toch geen examen wilt doen? 
Wanneer u toch liever geen examen doet, kunt u het examen tot een dag van te voren het examen kosteloos omboeken naar een ander moment. Omboeken is kosteloos en kan zo vaak als u wilt tijdens de coronacrisis. Omboeken kunt u in gang zetten door het betreffende examen aan te klikken in het account. U kunt dan vervolgens kiezen voor de optie omboeken. U kunt het examen uiteraard ook annuleren. Houdt dan rekening met onze annuleringsvoorwaarden.


Eigen verantwoordelijkheid 
Wij bieden u de mogelijkheid om in deze tijd toch uw examen te kunnen doen en doen ons best om met alle getroffen maatregelen de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Deelname aan een examen is echter geheel vrijwillig en het is zodoende uw eigen keuze en verantwoordelijkheid om aan het examen deel te nemen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade (direct noch indirect), op het gebied van uw gezondheid of anderszins, die u mogelijk lijdt door deelname aan een examen op een van onze COEL toetslocaties. Door deel te nemen aan een examen, stemt u met het hiervoor genoemde in.
Alleen wanneer wij ons samen aan bovenstaande maatregelen houden, kunnen wij ervoor zorgen dat er op een verantwoorde en veilige manier examens kunnen worden afgenomen.


Contact
Mocht u vragen of zorgen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.


Let op!
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het niet in elke COEL toetslocatie mogelijk de airco’s aan te zetten. Wij doen ons best om de examenruimte zo koel mogelijk te houden, maar kunnen dit niet garanderen. Hierbij willen wij u daarom nogmaals wijzen op de, tijdelijke, versoepelde omboekregeling. Tot een dag van te voren kunt u uw examen kosteloos omboeken, zonder dat hier een maximum aantal keer aan zit.